(untitled) (ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы, 2016)
Бұл мақалада қазақ жəне түрік тілдеріндегі cан-мөлшер категориясы жəне көптік ұғым білдіретін сөздер функционалды-салыстырмалы тұрғыдан қарастырылады. Сонымен қатар екі туыс тілдегі cан-мөлшер категориясының, оның ішінде көптік ұғым білдіру жолдарының типологиялық ерекшеліктері сараланады. В данной статье в функционально-сравнительном аспекте рассматриваются категории числа и слова, выражающие значе- ние множественности в казахском и турецком языках. Раскрывается типологическое своеобразие категории числа, в частности, проявления формы множественности в двух родственных языках.