(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Автор мақалада мысыр тарихи романының негізін салған атақты жазушының тарихи романдары сюжеттік-тақырыптық тұрғыдан жүйелеуге тырысты. Ж. Зейданның он тоғыз тарихи романдарының ішінен екеуі XYIII ғ. аяғы мен XIX ғ. бірінші жартысындағы оқиғаларға арналған, қалған он жетісі орта ғасырлардағы оқиғаларды қайта жаңғыртқан хронологиялық тəртіптегі топтаманы құрайды В статье сделана попытка сюжето-тематической классификации исторических романов Дж.Зейдана. Из девятнадцати исторических романов Дж.Зейдана два романа были посвящены событиям конца XVIII в. и первой половине XIX в., а остальные семнадцать романов отражают события средних веков, воспроизведенные в хронологическом порядке циклов.