(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
В арабском языке функционируют лингвистические и экстралингвистические проблемы перевода терминологических единиц. В настоящей статье рассматриваются лингвистические проблемы перевода терминов с арабского на русский язык. Араб тілінде берілген терминологиялық бірліктерді аудару барысында бірнеше лингвистикалық жəне экстралингвистикалық қиындықтар кездеседі. Мақалада терминдердің араб тілінен орыс тіліне аударудағы лингвистикалық қиындықтары беріледі.