Features of modernization processes in India (Journal of Oriental Studies, 2018)
Берілген мақалада Үндістандағы жаһандандыру үрдісінің ерекшеліктері елдің тарихижәне қазіргі кездегі әлеуметтік-экономикалық даму призмасы арқылы қарастырылады. Соңғыжылдардағы қарқынды әлеуметтік-экономикалық өзгерістер жақын арада Үндістан әлемніңэкономикасы жағынан жетекші елдер қатарына кіреді деген аналитиктердің болжамдары да бар.Сондықтан, зерттеушілердің көбісі елдің экономикасының инновациялық сипатына ерекше көңілбөледі. Бұл өз кезегінде елдің батыстық бағыт векторы, яғни экономиканың постиндустриалдықүлгісіне қарай қозғалысы деп айтуға жағдай туғызып отыр. Алайда бұл жағдайға жету оңай болдыма? Жаһандандыру үрдісі елді қайда әкелді? Сондай-ақ, елдегі жиналып қалған әлеуметтік-экономикалық және саяси қайшылықтардың шешілуіне жол бар ма? және басқа да мәселелердімақалада қарастыруға тырыстық.