The use of Yassawi dictionary in Jyraus’s poetry (Journal of Oriental Studies, 2018)
Қазақ дүниетанымында Қожа Ахмет Ясауиден бастау алатынтүркі сопылық ілімінің ықпалы зор. Алайда сопылық поэзия қазақдаласында өз дәрежесінде жалғастық тапқан жоқ. Мақалада хандықдәуірде жасаған жыраулар поэзиясындағы сопылық терминдердіңқолданысы қарастырылып, олардың мән-мазмұнын тану мақсатықойылған. Ясауи қолданысындағы сопылық мәндегі сөздер концептілерініңтрансформацияға түсу бағытын анықтау барысындасопылық ілімнің қазақы үлгісіне талдау жасалады.