The ethymology of azerbaijan personal names (Journal of Oriental Studies, 2018)
Бұл мақала кісі атауларының пайда болу тарихын зерттеугеарналған, көбінесе, мұнда жалпы есімдерден, сондай-ақ жалқыесімдерденжасалған кісі атаулары туралы мәліметтер келтірілген.Мақалада тіл біліміндегі ономологияның орны айқындалады, жалқыесімдердің жалпы теориясы, ономастикалық бірліктердің мағынасысипатталады. Зерттеудің мақсаты әзірбайжан кісі атауларыныңжасалуын үйрену болып табылады. Бұл ғылыми жұмыста кісі атауларыныңшығу тегі мен мағынасы ғылыми көзқарас тұрғысындазерттеледі. Ономастикалық бірліктердің тілдік ерешеліктері ғылымизерттеулерде көрініс тауып, қызықты мәліметтер алынып, байәдебиет тізімі қолданылды.