Syrian Refugees in Turkey: Mapping, Policies and Integration Prospects (Journal of Oriental Studies, 2017)
2017 жылдың наурыз айында режим мен оппозиция күштеріарасында алауыздық туғызған Сирия азаматтық соғысына алтыжыл болады. Сириядағы қақтығыс салдарынан 11 млн. сириялық елішіндегі және шетелдегі қауіпсіз жерлерге қоныс аударуға мәжбүрболды. Нәтижесінде 4,86 млн. Сириялық көрші елдерге қашты.Түркия босқындардың жартысын дерлік қабылдап, азаматтық соғысбасталғаннан бері олардың негізгі гуманитарлық қажеттіліктерінқанағаттандыру үшін 12,1 млрд. доллар жұмсады. Қазіргі уақыттасириялықтарға уақытша қорғау мәртебесі берілді. Бұл мәртебеуақытша жеке куәлік арқылы денсаулық сақтау, білім беру жәнеқұқықтық көмек сияқты негізгі қажеттіліктерге қол жеткізугемүмкіндік береді. 2016 жылдың қаңтарынан бастап түрік үкіметіоларға жұмысқа рұқсат алуға мүмкіндік берді және 2013 жылы.Баспана беру туралы 1994 жылғы ережелердің орнына Шетелдіктермен халықаралық қорғау туралы жаңа заңды қабылдады.