(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада анимэ мен манганың арқасында көптеген қазақстандықтар Жапония мәдениетін танығаны жайлы қарастырылады. Жапон қоғамы өзінше ерекше, тілі, мәдениеті, дәстүрлері, қағидалары мен моралі біздікі- нен өте алшақ. Сондықтан анимэ мен мангадағы көпте- ген нәрсе түсініксіз күйінде қалады, нақтырақ айтсақ, кейбір өзгешеліктерді байқамаймыз, себебі бізде басқа психологиялық акцент пен басқа мәдениет. Көп адамға анимэ мен манга жапон тілін оқи бастаудың себебіне айналады. The article describes influence of the Anime and Manga that has facilitated discovery of Japanese culture by the Kazakhstan community learning Japanese language. Japanese society is very peculiar and the language, culture, traditions and moral are frankly differs from ours. We have different psychological thinking and some ideas and senses in Anime and Manga frequently remain unclear, more precisely, we can’t catch all the nuances. As a result Anime and Manga become a reason for many people to start learn Japanese language.