(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала аясында жанрдағы тарихилық пен жанрдың тарихилығы мәселесі қарастырылады. Бұл мақсатта түрлі дәуірлердегі эпос мәтіндері пайдаланылған. Дастан жанрындағы тарихилық мәселесін шешуде автор «Тазкира-йи Буғра-хан» атты тарихи шығармадағы және «Гуландам» дастанында келтірілетін мағлұматтарға талдау жасады. Аталмыш мәтіннің мысалында түрлі замандағы шындықтарды «катпарлау» құбылысы анықталды. Жыршының қыз-жауынгер образын жасауына назар аударылады. Осы әйелдер образының типі көптеген түркі халықтарының фольклорында кең таралған.