(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2018)
Бұл мақала кісі атауларының пайда болу тарихын зерттеуге арналған, көбінесе, мұнда жалпы есімдерден, сондай-ақ жалқы есімдерден жасалған кісі атаулары туралы мәліметтер келтірілген. Мақалада тіл біліміндегі ономологияның орны айқындалады, жалқы есімдердің жалпы теориясы, ономастикалық бірліктердің мағынасы сипатталады. Зерттеудің мақсаты әзірбайжан кісі атауларының жасалуын үйрену болып табылады. Бұл ғылыми жұмыста кісі атауларының шығу тегі мен мағынасы ғылыми көзқарас тұрғысында зерттеледі. Ономастикалық бірліктердің тілдік ерешеліктері ғылыми зерттеулерде көрініс тауып, қызықты мәліметтер алынып, бай әдебиет тізімі қолданылды.