(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2017)
2017 жылдың наурыз айында режим мен оппозиция күштері арасында алауыздық туғызған Сирия азаматтық соғысына алты жыл болады. Сириядағы қақтығыс салдарынан 11 млн. сириялық ел ішіндегі және шетелдегі қауіпсіз жерлерге қоныс аударуға мәжбүр болды. Нәтижесінде 4,86 млн. Сириялық көрші елдерге қашты. Түркия босқындардың жартысын дерлік қабылдап, азаматтық соғыс басталғаннан бері олардың негізгі гуманитарлық қажеттіліктерін қанағаттандыру үшін 12,1 млрд. доллар жұмсады. Қазіргі уақытта сириялықтарға уақытша қорғау мәртебесі берілді. Бұл мәртебе уақытша жеке куәлік арқылы денсаулық сақтау, білім беру және құқықтық көмек сияқты негізгі қажеттіліктерге қол жеткізуге мүмкіндік береді. 2016 жылдың қаңтарынан бастап түрік үкіметі оларға жұмысқа рұқсат алуға мүмкіндік берді және 2013 жылы. Баспана беру туралы 1994 жылғы ережелердің орнына Шетелдіктер мен халықаралық қорғау туралы жаңа заңды қабылдады.