(untitled) (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада АТЭС және АСЕАН аймақтық ұйым- дардағы Жапонияның әрiптес ретiнде алатын рөлі қарастырылады. Жапонияның АТЭС ұйыммен әрiптес- тiк ерекшелiгi - әлемдiк әрiптестiктiң мүдделерiне тiрелуiн қажеттiлiгi. Жапонияның АСЕАН ұйыммен бас мақсаты әрiптестiктi жетiлдiру және Жапонияның жаңа сыртқы саяси курстың негiзгi элементтерiнiң бiрi болып табылған Шығыс Азиялық бiрлестiктiң құрылы- сындағы өз бастауыш рөлiн сақтау. The role of Japan as a partner of regional integration of APEC and ASEAN is examined in the present article. The peculiarity of Japan’s position that the regional integration in framework of APEC and ASEAN must be realized with stressing on interests of global world cooperation. The main purpose of Japan and ASEAN cooperation is to develop partnership and maintain its leading roles in building of East Asia Community. The East Asia Community is one of the main elements of direction of foreign policy of Japan.