The use of Yassawi dictionary in Jyraus’s poetry - Ахметбекова, А. К.; Коптилеуова, Д. Т. (Journal of Oriental Studies, 2018)
Қазақ дүниетанымында Қожа Ахмет Ясауиден бастау алатын түркі сопылық ілімінің ықпалы зор. Алайда сопылық поэзия қазақ даласында өз дәрежесінде жалғастық тапқан жоқ. Мақалада хандық дәуірде жасаған жыраулар поэзиясындағы сопылық терминдердің қолданысы қарастырылып, олардың мән-мазмұнын тану мақсаты қойылған. Ясауи қолданысындағы сопылық мәндегі сөздер концептілерінің трансформацияға түсу бағытын анықтау барысында сопылық ілімнің қазақы үлгісіне талдау жасалады.