ЯПОНИЯ КАК ФАКТОР РЕГИОНАЛЬНОЙ ИНТЕГРАЦИИ АТЭС И АСЕАН - Мухтар, Л. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақалада АТЭС және АСЕАН аймақтық ұйым-дардағы Жапонияның әрiптес ретiнде алатын рөліқарастырылады. Жапонияның АТЭС ұйыммен әрiптес-тiк ерекшелiгi - әлемдiк әрiптестiктiң мүдделерiнетiрелуiн қажеттiлiгi. Жапонияның АСЕАН ұйымменбас мақсаты әрiптестiктi жетiлдiру және Жапонияныңжаңа сыртқы саяси курстың негiзгi элементтерiнiң бiрiболып табылған Шығыс Азиялық бiрлестiктiң құрылы-сындағы өз бастауыш рөлiн сақтау.The role of Japan as a partner of regional integration ofAPEC and ASEAN is examined in the present article. Thepeculiarity of Japan’s position that the regional integrationin framework of APEC and ASEAN must be realized withstressing on interests of global world cooperation. Themain purpose of Japan and ASEAN cooperation is todevelop partnership and maintain its leading roles inbuilding of East Asia Community. The East AsiaCommunity is one of the main elements of direction offoreign policy of Japan.