ЭНЕРГЕТИЧЕСКИЙ ФАКТОР В РЕГИОНАЛЬНОЙ БЕЗОПАСНОСТИ СТРАН ШОС. - Тагаева., Ж. О.; Бектурганова., П. Е. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала Шанхай ынтымақтастық ұйымына мүше мемлекеттердің энергетикалық ауқатын анықтауға және ұйымның энергетикалық сектордағы даму перспективасын қарауға арналған. ШЫҰ-ның мемлекеттері басшыларының энергетикалық қауiпсiздiкпен қамтамасыздандыру саласындағы саяси әрекеті, сонымен қатар жаһандану жағдайында ШЫҰ-ның энергетикалықклубын энергетикалық қауiпсiздiкпен қамтамасыздандырудың жаңа механизмі ретінде ұсынудың мүмкіндіктері талданған.