ЖЕНСКИЕ ОРГАНИЗАЦИИ В КИТАЕ - Орман, Ә. Ә. (Journal of Oriental Studies, 2016)
1949 ж. Қытай әйелдерінің демократиялық федерациясы құралады. Төрт айдан кейін әйелдердің (ҚӘДФ) делигациясы Қытайдың халықтық саяси консультациялық кеңесінде қатынасып, осы ҚХСКК – да қабылданған бірінші программасында көрсетілгендей: Қытай Халық Республикасында бұдан бұлай әйелдерді басыбайлы ету, құлдыққа салу феодалдық режімін жойып, оларға ерлермен тең-қатар саяси, экономикалық, мәдени және де қоғамдық өмірде теңдік берілу правосын 1950 ж. қабылдайды. Тек, 1973 ж. екінші жартысынан бастап, қытай басшылары әйелдер қоғамдарын қайта жаңғырту процесі басталады.