オノマトペの分類について - Sadygul, Y. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақала жапон тіліндегі еліктеуіш сөздердіңклассификациясы мәселесіне арналған. Мақалада жа-пон және батыс-еуропалық тілдеріндегі еліктеуішсөздердің арасындағы айырмашылықтары атап көр-сетілген. Автор жапон тілін мысалға келтіре отырып,еліктеуіш сөздерді екі деңгейге бөледі, соның ішінде«giseigo», «giongo», «gitaigo» және «gijogo» дегентоптарды белгілейді.***Данная статья посвящена проблеме классифи-кации ономатопных слов в японском языке. В статьеописываются различия между ономатопией в япон-ском и заподно-европейских языках. На примереяпонского языка автор классифицирует ономатопныеслова на два уровня, где делит ономатопные слова на«giseigo», «giongo», «gitaigo» и «gijogo».The purpose of this article is devoted to the problemof classification of onomatopoeic words in Japaneselanguage. The differences between onomatopoeia in theJapanese language and onomatopoeia in the Europeanlanguages also described. The author, on the example ofJapanese language classified onomatopoeic words intotwo levels, and divided them in «giseigo», «giongo»,«gitaigo» and «gijogo».