ПРОБЛЕМЫ СТИХОТВОРНОГО ПЕРЕВОДА КАСЫДЫ «АЛЬФИЯ» ИБН МАЛИКА - Юсупов, Н. Ш. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала Ибн Маликтің «Альфия» поэмасына арналған. Өзінің атақты поэмасында ғалым барлы араб грамматикасын енгізіп қана қоймай, оны оқытудың ерекше жүйесінде құрылган. Бұл поэма мыңтармақтан тұрғандықтан, «мың» деп аталып кеткен. Ибн Маликтің «Альфия» поэмасын аудару барысында сөзбе-сөз және көркем аударма тәсілі қолданылды.