ЗА И ПРОТИВ ЯПОНСКОЙ ОПР: ПРИСУТСТВИЕ В ЦА. - Мухаметрахимова, А. Т. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалада Жапонияның сыртқы дипломатия-сындағы жапон Дамудағы Ресми Көмектің тарихы менрөлі қарастырылған. Автордың ойы бойынша ДамудағыРесми Көмек сыртқы саясаттың маңызды құралы болатұрып, Жапонияның халықаралық сахнадағы беделінедәуір жақсартуға өз септігін тигізді. Алайда, соңғыкезде Жапонияның көмек көрсету бағдарламаларыелдің ішінде және шет елдерде қатты сынға ұшырапотыр.This article examines the history and the role ofJapanese ODA in foreign diplomacy of Japan. The authorbelieves that official development assistance as animportant instrument of foreign policy, has facilitated Japanto significantly improve its image in the international arena.However, recently Japan's aid programs are subject to sharpcriticism, both domestically and abroad.