НАСТОЯЩЕЕ ВРЕМЯ ГЛАГОЛА В ЕГИПЕТСКОМ ДИАЛЕКТЕ АРАБСКОГО ЯЗЫКА - Мусаева, К. Р. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Египет диалектісі араб дилалектілерінің ішінде еңкөп таралған, көп қолданылатын, ең көп зерттелгенсемит тілдерінің бір бөлшегі. Ауызекі сөйлеу тілінде,жазба тілде, халық әдебиетінде, жарнамада, көптегентанымал әндер мен газет тілдерінде кездеседі. Авторбұл мақалада араб тілінің египет диалектісіндегі етіс-тіктің осы шағы туралы тоқталған.There is present tense form of the verb in the Egyptiandialect that is typical for many other Arabic dialects, butstrange for the modern Arabic language, this form is formedby adding preformative ب [bi-; b-] to the present-futuretense form. There are different opinions of scientists aboutthe origin of this preformative. The article also deals withpresent participle.