POLICY OF UNITED STATES IN OCCUPIED JAPAN. - Nurmoldyna, I. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақала жапон-америка мәдени қарым-қатынасыкеңінен сипатталып, АҚШ-тың «жұмсақ күш» ретіндесыртқы саясатында пайдаланған мәдениеттің жапон қо-ғамы мен өміріне тигізген әсерін талдайды. Әсіресе со-ғыстан кейін оккупацияланған Жапонияда жүзеге асы-рылған АҚШ «мәдени империализмі» саясатының қа-зіргі таңға дейін жапондықтардың дүниетанымы менөміріне тигізіп келген ықпалын баяндайды.В данной статье описывается и анализируетсяяпонско-американские культурные взаимоотношения,где особое внимание уделяется культуре как «мягкой44 ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы. №4 (57). 2011силе» во внешней политике США. Также данная статьярассматривает влияние «культурного империализма»Америки на жизнь и взгляды японского народа, котороеимеет силу даже в современном японском обществе.