ПРОБЛЕМА КЛАССИЧЕСКОГО НАСЛЕДИЯ И САБИРА - Гахраманова, У. Ф. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Sabir is connected with the classical Azerbaijanliterature indissoluble threads. Its creativity is continuationof traditions of the classical Azerbaijan literature in the XXthcentury, in revolutions. Sabir is the master strong connectedwith national traditions of the Azerbaijan literature.Мирза Алекпер Сабир ХХ ғасырда әдебиеттереализмді дамытуға теңдесіз қызмет көрсетті, ол жаңаәдебиет мектебінің негізін қалаушы бірден-бір тұлғаболды. Ол тек Азербайжандағы ғана емес, соныменбірге Таяу Шығыстағы әдебиеттің дамуына да күштіәсер етті. Сабир және классикалық мұра мәселесі қазіргітаңда сабиртанушылар назар аударатын басты мәселеболып есептеледі. Мақала классикалық мұра жәнеСабир мәселесіне арналған.