АҒЫЛШЫН МӘДЕНИЕТІНДЕГІ “RED” (ҚЫЗЫЛ) ТҮСІНІҢ ҰЛТТЫҚ-МӘДЕНИ СИПАТЫ. - Айтқазы, С. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақаламызда ағылшын мәдениетіндегі “қызыл” түстің символдық мәніне тіл және мәдениет тұрғы- сынан талдау жасалды. Сондай-ақ ағылшын мәдение- тіндегі “қызыл” түстің ұлттық-мәдени табиғаты мен тілдік бейнесі айқындалды. The symbolic meanings of “red” colour in English culture is considered in this article. The symbolic of “red” colour that is especially significant in English traditional culture has been thoroughly described from the linguistic and cultural standpoints.