Қытай тіліндегі мөлшер сөздердің стилистикалық ерекшеліктері - Джельдыбаева, Р Б (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақалда қытай тілдеріндегі мөлшер сөздердің стилистикалық ерекшеліктері қарастырылады.Мөлшер сөздердің молдығы мен қолдану өрсінің кеңдігі қазіргі қытай тілінің негізгі ерекшеліктерінің бірі. Сонымен қатар шетел оқушыларының қытай тілін үйренуіндегі қиын түйіндерінің бірі. Қытай тілінде мөлшер сөздің айқын грамматикалық, семантикалық ерекшеліктері болуымен бірге, прагматикалық ерекшелігі де өте анық көрініп тұр.Мақалада қытай тіліндегі мөлшер сөздерді стилистикалық талдау ерекшеліктері де берілген.