ВНЕШНЯЯ ПОМОЩЬ СТРАНАМ ЦЕНТРАЛЬН ОЙ АЗИИ: ОСНОВНЫЕ ДОНОРЫ, ИХ СТРАТЕГИИ И ПОЗИЦИИ ПАРТНЕРОВ - Нуршаихова, А. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала Орталық Азия елдерінің дамуына көрсетілген халықаралық көмектің ерекшеліктерін зерттейді. Атап айтқанда, мақала екі сұраққа жауап іздеуді көздейді: Орталық Азия аймағына сыртқы көмекті көрсету астарында қандай мақсаттар жатыр және оған деген жергілікті көзқарас қандай? Автор Орталық Азияға көрсетілген көмек астарындағы мақсаттардың үш негізгі категориясы бар деген тұжырымға келеді, олар - ғаламдық игіліктерді қамтамасыз ету, әмбебап құндылықтар мен нормаларды тарату және дамыған елдердің ұлттық мүдделерін көздеу. Орталық Азия елдерінің үкіметтері аталған мақсаттарды біле отырып, өздерінің түрлі деңгейіндегі әл-ауқаттарына сәйкес сыртқы көмекті өздерінің пайдаларына сай бағыттауға тырысуда.