КЛАССИКА ВОСТОКА И КАЗАХСКАЯ ЛИТЕРАТУРА - Ананьева, С. В. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Ө.Күмісбаевтың бүкіл ғылыми шығармашылығы Шығыс тақырыбымен тығыз байланысты. Өзінің ғылыми ізденістерінде танымал шығыстанушы қазақ жазба әдебиетінің бастаулары, «ақтаңдақтар» және олардың Шығыс классикасы-мен байланысын, шығыс мотивтері мен шығыс сюжеттерінің өзгеруін, көркем аударма мәселелерін қарастырады. Ө.Күмісбаевтың «ХІХ-ХХ ғ.ғ. қазақ және араб-парсы әдеби байланыстары» монографиясында қазақ дастандарының әйгілі шығыс аңыздарының сюжеттеріне алғаш талдау жасалып, әдеби байланыстардың маңызды аспектілері зерттелген.