ТИПОЛОГИЧЕСКАЯ КЛАССИФИКАЦИЯ И ЖАНРОВАЯ ПРОБЛЕМАТИКА ФАНТАСТИКИ. - Солтанова., Р. К. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Қазіргі жаһандану дәуірінде әлеуметтік-мәдени және техникалық жылдамдық заманында ғылыми- фантастикалық шығармалар, олардың зерттелуі, теория- методологиялық қағидаттар негізінде талдау жасау аса маңызды сипат алып отыр. Осы тұрғыдан келгенде ститльдік түрлілігі, жанрлық ерекшелігі, жанрдың теориялық-эстетикалық ерекшелігі туралы зерттеулер аса қажеттілік туғызып отыр. Автор мақаласында фантасиканың жанрлық мәселелері мен типологиялық тұрғыда топтастыруына тоқталады.