ПРОБЛЕМА ГЕРОЯ В ДРАМАТУРГИИ И. ЭФЕНДИЕВА (в контексте художественного отражения естественной сущности человека). - Мамедова., М. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Көрнекті әзірбайжан драматургы Ильяс Эфендиев бай шығармашылық жолын жүріп өтті. Өзінің шығармалары арқылы «Ильяс Эфендиев театрын» қалыптастырды. Бұл мақалада жазушының драматургиясындағы кейіпкер мәселесі туралы айтылады.