オノマトペの分類について - Sadygul, Y. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақала жапон тіліндегі еліктеуіш сөздердің классификациясы мәселесіне арналған. Мақалада жа- пон және батыс-еуропалық тілдеріндегі еліктеуіш сөздердің арасындағы айырмашылықтары атап көр- сетілген. Автор жапон тілін мысалға келтіре отырып, еліктеуіш сөздерді екі деңгейге бөледі, соның ішінде «giseigo», «giongo», «gitaigo» және «gijogo» деген топтарды белгілейді. *** Данная статья посвящена проблеме классифи- кации ономатопных слов в японском языке. В статье описываются различия между ономатопией в япон- ском и заподно-европейских языках. На примере японского языка автор классифицирует ономатопные слова на два уровня, где делит ономатопные слова на «giseigo», «giongo», «gitaigo» и «gijogo». The purpose of this article is devoted to the problem of classification of onomatopoeic words in Japanese language. The differences between onomatopoeia in the Japanese language and onomatopoeia in the European languages also described. The author, on the example of Japanese language classified onomatopoeic words into two levels, and divided them in «giseigo», «giongo», «gitaigo» and «gijogo».