ЕВРОПЕЙСКИЙ СОЮЗ И БЛИЖНИЙ ВОСТОК: ЭНЕРГЕТИЧЕСКОЕ ИЗМЕРЕНИЕ СОТРУДНИЧЕСТВА - Есдаулетова, А. М. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Мақала Евроодақтың Таяу Шығыстағы энергетикалық саясатына арналған. Автордың фйтуы бойынша Еуроодақ бұл аймақтан мұнай (32%) мен газдың (27%) бірталай бөлігін импорттайды. XX ғасырдың 1990 жылынан бастап ЕО жаңа энергетикалық саясат жүргізуге тырысып жатар. Таяу Шығыс елдерімен ара қатынасында Еуроодақтық энергетикалық қауыпсіздікті сақтаудағы жоспарында маңызды орын алып отыр, неге десе ол ЕО сыртқы саясатың маңызды бағыттарының бірі болып отыр.