POLICY OF UNITED STATES IN OCCUPIED JAPAN. - Nurmoldyna, I. (Journal of Oriental Studies, 2016)
Бұл мақала жапон-америка мәдени қарым-қатынасы кеңінен сипатталып, АҚШ-тың «жұмсақ күш» ретінде сыртқы саясатында пайдаланған мәдениеттің жапон қо- ғамы мен өміріне тигізген әсерін талдайды. Әсіресе со- ғыстан кейін оккупацияланған Жапонияда жүзеге асы- рылған АҚШ «мәдени империализмі» саясатының қа- зіргі таңға дейін жапондықтардың дүниетанымы мен өміріне тигізіп келген ықпалын баяндайды. В данной статье описывается и анализируется японско-американские культурные взаимоотношения, где особое внимание уделяется культуре как «мягкой 44 ҚазҰУ хабаршысы. Шығыстану сериясы. №4 (57). 2011 силе» во внешней политике США. Также данная статья рассматривает влияние «культурного империализма» Америки на жизнь и взгляды японского народа, которое имеет силу даже в современном японском обществе.