ИДЕОЛОГИЧЕСКАЯ СИМВОЛИКА АРХИТЕКТУРНЫХ СТРОЕНИЙ «ЗАПРЕТНОГО ИМПЕРАТОРСКОГО ДВОРЦА». - Бектурганова, П. Е.; Идирисова, А. С. (Journal of Oriental Studies, 2016)
In this article semantic and ideological plans of architectural structures of the cultural-historical complex «Gugong» («Imperial Forbidden city») are considered as the principal causes of its popularity. Мақалада әлем туристерінің қызығушылығын күннен күнге жандандырып отырған себептердің бірі ретінде Қытайдағы «Гугұң» тарихи-мәдени мұражайы («Жабық император сарайы») сәулет құрылыстарының семантикалық сипаты және идеологиялық мәні қарастырылған.